ukenru
vodopostachannya-krivogo-rigu-voda-bude-situatsiya-duzhe-skladna-ale-kontrolovana-vilkul

Вода у Кривому Розі буде, ситуація дуже складна, але контрольована - Вілкул

 • 511194 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Голова військової адміністрації міста Кривий Ріг Олександр Вілкул у Telegram закликав жителів міста не панікувати на тлі підриву ворогом Каховської ГЕС. Вода, за його словами, буде, хоч ситуація складна, але місцева влада її прогнозувала і готувалася завчасно. Існує чіткий план дій, який зараз оперативно впроваджується, зауважив Вілкул, передає УНН.

Деталі

"Кривий Ріг. У зв'язку з руйнуванням Каховської ГЕС ситуація дуже складна, але контрольована", - написав Вілкул.

Голова військової адміністрації Кривого Рогу закликав жителів міста припинити паніку. Він повідомив, що забір води в останні 5 годин збільшився у 2 рази – всі набирають ванни та інші ємкості. Не витримує автоматика насосів, постійно вибиває. Через це частина насосів не працює.

За інформацією Олександра Вілкула, у Кривому Розі на 30% міста (це Центрально-Міський, частково - Металургійний, Довгинцівський та Саксаганський райони) вода подається від Карачунів – тут ризиків немає. На 70% міста (решта районів) вода подається від Каховського водосховища через водосховище "Південне".

Цитата

"Ми розуміли ризики відсутності каховської води ще рік тому і вже реалізували великий перелік технічних заходів щодо забезпечення життя міста в цих умовах, що зараз нам дає деяку фору за часом. Вже проведено екстрену нараду з усіма причетними, проведено оцінку ситуації та введено План, що включає технічні та організаційні заходи. Технічні заходи, що включають прокладання труб, створення нових водозаборів, нових насосних станцій і багато іншого зі зрозумілих причин повідомляти не буду", - зазначив очільник військової адміністрації міста.

"Головне - вода буде", - підкреслив він.

Першочерговим завдянням Вілкул назвав на 30% знизити споживання у тих районах, які заживлені від Каховського водосховища:

  • Максимально необхідно зменшити споживання води промисловістю. Під особисту відповідальність кожного керівника підприємства. Просить виявити свідомість, інакше відключатимуть примусово.
  • Для населення тиск води буде знижуватися з 22 години вечора до 5 години ранку. Вода діставатиме лише до перших поверхів будинків, плюс забезпечуватиметься проток та циркулювання.
  • Повністю заборонено полив зі шлангів.
  • У селах по дузі від Інгульця через низ до Софіївки подача води буде лише з 8 години ранку до 12 години дня.
  • Якщо цих заходів буде недостатньо – вводитимуться додаткові обмеження.
  • "Але ми зробімо все, щоб вода у нашому місті була", - зауважив Вілкул.

    Доповнення

    Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко закликав жителів району робити максимально можливі запаси питної і технічної води, адже рівень води у водосховищі стрімко падає.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив окупантами Каховської ГЕС: що відомо на даний момент

    Українські Національні Новини

    Війна