vnutrishni-sudovi-superechky-v-naan-chy-efektyvno-akademiia-upravliaie-pidporiadkovanymy-strukturamy-i-zemelnym-bankom

Внутрішні судові суперечки в НААН: чи ефективно Академія управляє підпорядкованими структурами і земельним банком

 • 101874 переглядiв

Підприємства НААН судяться між собою через борги та фігурують у кримінальних провадженнях. Це ставить під сумнів ефективність управління Академією своїм земельним банком та підпорядкованими структурами.

Національна академія аграрних наук (НААН) володіє одним з найбільших земельних банків, яким має ефективно управляти. Однак, структури, які підпорядковуються Академії, час від часу опиняються у фокусі уваги правоохоронців та судяться між собою через борги, що ставить під сумнів її ефективну роботу, пише УНН.

Деталі

Зокрема, стало відомо, що Інститут сільського господарства Північного Сходу НААН судився з держпідприємством "ДГ "Агрофірма "Надія", яке йому ж і підпорядковуються. Причиною звернення до суду стало те, що Інститут вимагав стягнути з держпідприємства понад 620 тисяч гривень заборгованості.

Крім того, як стало відомо, вказане держпідприємство заборгувало бюджету понад 2,2 мільйона гривень.

Держпідприємство "Надія" відоме тим, що за сприяння НАБУ намагається відібрати земельні ділянки у більш ніж тисячі АТОвців. Останні приватизували землю у Сумській області, проте в "Надії" вважають, що ці землі належали їм. Хоча надати відповідні документи поки не можуть.

Протистояння НАБУ, САП та АТОвців відбувається в рамках кримінального провадження, де фігурує зокрема ексміністр Микола Сольський. До своїх посад на держслужбі він працював адвокатом і зокрема сприяв тому, щоб АТОвці отримали земельні ділянки.

Додамо

Як стало відомо, держпідприємство "Надія" разом з ще одним підприємством "Іскра" фігурують одразу у чотирьох кримінальних провадженнях, зокрема через самозахоплення землі у Сумській області та незаконний продаж врожаю.

Популярні

Новини по темі

ЗСУ збили російський Су-25 на Донеччині: другий за місяць

 • 21514 переглядiв