vlasnyky-zruinovanoho-zhytla-na-okupovanykh-terytoriiakh-zmozhut-podaty-zaiavu-do-reiestru-zbytkiv-cherez-diiu-fedorov--2

Власники зруйнованого житла на окупованих територіях зможуть подати заяву до Реєстру збитків через "Дію" - Федоров

 • 94471 переглядiв

Домовласники на окупованих територіях або в зонах військових дій тепер зможуть звернутися до Міжнародного реєстру збитків з вимогою компенсації від росії за пошкоджене або зруйноване житло, навіть без офіційних документів, за допомогою оновленого сервісу, який наразі знаходиться в стадії бета-тестування.

В Україні запустили бета-тестування подачі заяви у "Дії" до міжнародного Реєстру збитків про пошкоджене або знищене майно, яке розміщене на окупованих територіях або в зонах бойових дій, повідомив у четвер віцепрем'єр-міністр - голова Мінцифри Михайло Федоров, пише УНН.

Деталі

"Власники зруйнованого житла на тимчасово окупованих територіях чи в зонах бойових дій зможуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків через "Дію", - зазначив Федоров у Telegram.

З його слів, дані з цього Реєстру стануть основою для репарацій, які росія має заплатити.

Федоров повідомив, що розширено можливості для власників житла і починається бета-тестування оновленого сервісу. Віцепрем'єр закликав долучатися до нього і подавати заяви до Реєстру через "Дію", навіть якщо:

•       житло на окупованих територіях або в зонах бойових дій;

•       право власності не зареєстроване в Реєстрі речових прав на нерухоме майно;

•       немає акту від місцевої влади про обстеження пошкодженого або знищеного житла і ви не подавались на єВідновлення.

"Станьте першими, хто протестує оновлений сервіс. Після бети він буде доступний для всіх", - зазначив Федоров.

Міжнародний Реєстр збитків офіційно відкрили для подання заяв02.04.24, 14:00

Юлія Шрамко

Війна

Популярні

Новини по темі

На Миколаївщині вночі знищили 6 "шахедів" і три ракети

 • 23583 переглядiв

Кількість людей, які мобілізуються, зросла – Лазуткін

 • 12212 переглядiв