vlada-shri-lanki-zaareshtuvala-vidomogo-islamskogo-bogoslova-za-zvyazki-z-organizatorom-vibukhiv

Влада Шрі-Ланки заарештувала відомого ісламського богослова за зв'язки з організатором вибухів

 • 6980 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Влада Шрі-Ланки заарештувала відомого в країні ісламського богослова за тісні контакти з ватажком групи терористів і організаторів вибухів на острові, що забрали життя сотень людей. Про це повідомляє УНН з посиланням на агентство Reuters.

За наявною інформацією, заарештований 60-річний Мухаммед Аліяр, який отримав теологічну освіту в Саудівській Аравії, мав прямі контакти з головним підозрюваним в організації недавніх терактів Захрані Хашимом.

Аліяр є засновником і керівником Центру ісламського віровчення, який курирує мечеть, ісламську школу і бібліотеку в місті Каттанкуду, звідки родом Захран Хашим.

За даними поліції, Аліяр брав безпосередню участь в переведенні фінансових коштів для діяльності угруповання Хашима. Крім того, він був залучений до підготовки терористів-смертників, які вчинили атаки в ланкійських християнських храмах і готелях.

Нагадаємо, правоохоронці Шрі-Ланки напередодні виявили тренувальну базу ісламістського угруповання "Джамаат ат-Таухід аль-Ватанія" (National Thowheeth Jama'ath) у Нуварі-Елії в центральній частині країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Гонконзі депутати побилися обговорюючи екстрадицію

     • 5304 переглядiв

    У Грузії отруїлися понад 30 школярів

     • 5210 переглядiв

    Померла акторка, яка зіграла роль у серіалі "Твін Пікс"

     • 25038 переглядiв

    В Україні відзначають День матері

     • 14330 переглядiв

    На Кубі відбулася акція на підтримку ЛГБТ-спільноти

     • 7114 переглядiв