vlada-knr-skasuvala-vistup-sharlya-mishelya-yakiy-kritikuvav-rf

Влада КНР скасувала виступ Шарля Мішеля, який критикував рф

 • 299353 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Влада Китаю скасувала відеозвернення президента Європейської ради на церемонії відкриття великої торговельної виставки у Шанхаї. У своїй промові Шарль Мішель критикував незаконну війну росії в Україні та закликав зменшити торговельну залежність ЄС від Китаю. Про це повідомляє Reuters з посиланням на трьох європейських дипломатів, інформує УНН.

Деталі

Попередньо записане відео Мішеля мало стати одним із кількох виступів світових лідерів і голів міжнародних організацій, включаючи президента Китаю Сі Цзіньпіна.

Цитата

"Президент Мішель був запрошений виступити на 5-му форумі Hongqiao Forum/CIIE в Шанхаї. На прохання китайської влади ми справді надали попередньо записане повідомлення, яке зрештою не було показано. Ми надали його через звичайні дипломатичні канали", - зазначив Баренд Лейтс, прессекретар Мішеля.

Свою чергою жоден із співорганізаторів виставки не прокоментували цей інцидент. 

Серед інших високопоставлених осіб, які виступили на церемонії після лідера Китаю, були директор-розпорядник МВФ, генеральний директор Всесвітньої торгової організації та президенти Індонезії, Шрі-Ланки та білорусі, повідомляється на офіційному сайті виставки.

Про що говорив у своїй промові Шарль Мішель 

Згідно з уривками звернення, наданими дипломатами ЄС, у промові президента Європейської ради було піддано різкій критиці незаконну війну росії проти України та сказано, що Європа отримує з неї "важливі уроки".

За словами Мішеля, Європа була надмірно залежна від росії, що призвело до торгового дисбалансу.

"В Європі ми хочемо балансу в наших торговельних відносинах, щоб уникнути надмірної залежності. Це також стосується наших торгових відносин з Китаєм", - сказали дипломати.

Мішель також мав намір закликати Китай припинити кровопролиття в Україні. "Китай має певну роль у використанні свого впливу, щоб зупинити жорстоку війну через ваше так зване партнерство з росією", - заявив він.

Доповнення

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі з прем'єр-міністром КНР Лі Кецяном у Пекіні закликав Китай "використати свій вплив" на росію для закінчення війни в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Влада КНР скасувала виступ Шарля Мішеля, який критикував рф

     • 299353 переглядiв

    У Болгарії на кордоні з Туреччиною застрелили прикордонника

     • 399086 переглядiв

    Радіодиктант національної єдності-2022: коли і де слухати

     • 322514 переглядiв

    На Донеччині росіяни випустили ракети по своїх позиціях – ЗСУ

     • 297240 переглядiв