virmenska-politsiia-zastosuvala-svitloshumovi-hranaty-proty-protestuvalnykiv-yaki-vymahaly-vidstavky-uriadu

Вірменська поліція застосувала світлошумові гранати проти протестувальників, які вимагали відставки уряду

 • 120382 переглядiв

У Вірменії десятки людей були поранені і затримані, коли поліція застосувала світлошумові гранати проти протестувальників, які вимагали відставки уряду через рішення повернути села Азербайджану.

У Вірменії десятки потерпілих і затриманих – поліція закидала протестувальників світлошумовими гранатами. Це сталося на мітингу опозиційного руху "Тавуш заради Батьківщини" перед будівлею парламенту, передає вірменська служба Радіо Свобода, пише УНН.

Деталі

Увечері під час проведення у Національних зборах Вірменії "години уряду" мітингувальники стали розбирати частину загороджень перед будівлею парламенту. У відповідь на це силовики застосували до протестувальників світлошумові гранати.

Міністерство охорони здоровʼя Вірменії повідомляє про щонайменше 55 постраждалих, поліцейські затримали щонайменше 98 учасників мітингу.

Спікер парламенту Ален Симонян заявив, що поліція "справедливо" застосувала світлошумові гранати проти мітингувальників.

У поліції Вірменії застосування спецзасобів пояснили тим, що учасники акції протесту "кидали в поліцейських пляшки, відібрали у поліцейських каски і кийки".

У Слідчому комітеті Вірменії заявили про порушення кримінальної справи проти затриманих силовиками протестувальників за частиною 1 статті 327 Кримінального кодексу Вірменії ("Участь у масових заворушеннях").

Контекст

У столиці Вірменії вже кілька днів триває акція непокори владі, організатором якої виступив голова Тавуської єпархії Вірменської апостольської церкви архієпископ Баграт Галстанян. Учасники мітингів вимагають відставки уряду на чолі з Ніколом Пашиняном та формування нового кабінету міністрів.

Приводом для акцій протесту стало рішення влади повернути Азербайджану чотири села в Тавуському районі, які за часів СРСР були частиною Азербайджанської РСР.

"Ми вирішимо, коли": Пашинян запевнив, що Вірменія вийде з ОДКБ 12.06.24, 16:53 • [views_11057]

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Грецію накрила рекордна хвиля спеки

     • 22721 переглядiв

    Литва передасть Україні 14 бронетранспортерів М113

     • 121020 переглядiв

    Apple стає першим у світі брендом вартістю $1 трлн

     • 30175 переглядiв

    Прикордонники допомогли знайти вкрадене полотно XVII ст.

     • 20556 переглядiв

    Помер один із найвідоміших баскетболістів NBA Джеррі Вест

     • 21543 переглядiв

    Буданов: На Сумщині є спроби росіян, вилазки ДРГ

     • 123335 переглядiв

    Пісторіус спрогнозував, коли РФ може напасти на НАТО

     • 120222 переглядiв