virmeniya-povnistyu-ratifikuye-rimskiy-statut-pashinyan

Вірменія повністю ратифікує Римський статут - Пашинян

 • 326250 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Вірменія повністю ратифікує Римський статут Міжнародного карного суду. Про це під час урядової години у Національних Зборах сказав прем'єр-міністр Нікол Пашинян, передає УНН із посиланням на Арменпрес.

Цитата

“Уряд направив Римський статут до Національних Зборів, і відповідно до моєї позиції та позиції нашої фракції він буде повністю ратифікований. Це ніяк не пов'язано із відносинами Вірменія-Росія, це стосується питань безпеки Вірменії”, - сказав Пашинян.

Додамо

Раніше Конституційний суд Вірменії визнав такими, що відповідають Конституції зобов'язання, передбачені Римським статутом Міжнародного кримінального суду, підписаним 17 липня 1998 року. 2022 року уряд звернувся з цього приводу до Конституційного суду Вірменії. Пізніше виконавча влада направила Римський статут Міжнародного кримінального суду до Національних Зборів для ратифікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вірменії заговорили про визнання юрисдикції МКС. У рф вимагають пояснень

Уряд Вірменії знову повернувся до питання визнання Римського статуту, оскільки, згідно з обґрунтуванням цього проекту, у цьому кроці він бачить можливість притягти Азербайджан до відповідальності.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вірменія повністю ратифікує Римський статут - Пашинян

     • 326250 переглядiв

    Сили оборони Півдня знищили ще один ворожий катер "Тунець"

     • 400958 переглядiв