ukenru
vimagali-groshi-pri-vidachi-tila-pomerloyi-vid-covid-19-u-kiyevi-zatrimali-likariv

Вимагали гроші при видачі тіла померлої від COVID-19: у Києві затримали лікарів

 • 22137 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. У Києві завідувача патологоанатомічного відділення та лікаря затримано на вимаганні коштів при видачі тіла померлої від COVID-19 у відкритій труні. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Цитата:

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано завідувача патологоанатомічним відділенням та лікаря однієї зі столичних лікарень на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, вказані працівники лікарні систематично вимагали від родичів померлих осіб грошові кошти за прискорення проведення розтину тіл, зберігання їх у холодильних камерах, миття, одягання та підготовку до поховання. При цьому послуги, за які працівники лікарні брали гроші, згідно з нормативно-правовими актами МОЗ України надаються безоплатно.

"Лікарів затримали у порядку ст. 208 КПК України під час одержання чергової неправомірної вигоди від громадянина за підготовку та видачу тіла жінки, померлої від COVID-19, у відкритій труні", - зазначається в повідомленні.

Так, наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів. Зауважується, що слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, які можуть причетними до корупційної схеми.

Доповнення

У Києві незаконно виготовляли фейкові довідки про негативний тест на COVID-19, ціна стартувала від 900 грн. До схеми причетні працівники приватної лабораторії.

Це вже не перший випадок зі схемами з довідками про тест на COVID-19. Так, у січні поліція викрила подружжя, яке виготовляло підроблені довідки про проходження тесту на коронавірус. Щодня зловмисники виготовляли щонайменше 70 фальсифікованих довідок по 500 грн. Поліція відкрила провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП