vikradennya-ditey-schob-vidvesti-uvagu-vid-sebe-rf-zvinuvatila-u-zlochinakh-ukrayinu

Викрадення дітей: щоб відвести увагу від себе - рф звинуватила у злочинах Україну

 • 554029 переглядiв

Деталі

20 червня 2023 року держдума росії проголосувала за створення парламентської комісії для розслідування злочинів, начебто скоєних українською владою проти неповнолітніх на Донбасі з 2014 року.

На думку експертів, дума майже напевно реагує на міжнародне засудження депортації росією дітей з окупованої України з моменту її повномасштабного вторгнення. Цілком ймовірно, що цей крок є як формою "захисту закону", так і сприяє російським інформаційним операціям, використовуючи законодавство як зброю для спроб заплутати наратив навколо своїх власних кричущих дій.

Цитата

"Цілком ймовірно, що цей крок є одночасно і формою "боротьби з законом", і сприяє російським інформаційним операціям, використовуючи законодавство як зброю, намагаючись замилити очі на власні кричущі дії. Повідомлення про права дітей, ймовірно, є важливою комунікаційною темою для кремля, оскільки ймовірні депортації дітей лягли в основу ордера на арешт президента путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом у березні 2023 року", - зазначають аналітики.

Доповнення

Під час зустрічі з африканською делегацією путін заявив, що рф "абсолютно легально" вивозила дітей з України та ніколи не була проти їхнього возз'єднання з сім'ями і додав, що рф "вивозила дітей із зони конфлікту, рятуючи їхнє життя".

Незаконну масову депортацію українських дітей російською окупаційною владою визнано геноцидом. Відповідну резолюцію підтримали у ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь бере участь в примусовій депортації українських дітей - Лубінець

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Мелітополі лунають вибухи - мер

     • 731604 переглядiв

    Харківщина: під ворожі обстріли потрапив м'ясокомбінат

     • 849987 переглядiв