vik-postrazhdalikh-vid-seksualnogo-nasilstva-v-umovakh-povnomasshtabnoyi-viyni-stanovit-vid-4-do-85-rokiv

Вік постраждалих від сексуального насильства в умовах повномасштабної війни становить від 4 до 85 років

 • 796245 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Сьогодні, 19 червня, міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту. В Україні факти таких злочинів були відомі ще з 2014-го року. Після повномасштабного вторгнення війська рф застосовують сексуальне насилля як метод ведення війни в небачених раніше масштабах. Вік постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, становить від 4 до 85 років. Про це повідомляє Омбудсман Дмитро Лубінець, пише УНН.

Цитата

"9 червня – Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту. Дата цього дня була обрана на честь ухвалення 19 червня 2008 року резолюції Ради Безпеки 1820, в якій Рада засудила сексуальне насильство як тактику ведення війни і перешкоди на шляху побудови миру.

В Україні факти таких злочинів були відомі ще з 2014-го року. Але після повномасштабного вторгнення війська країни-агресорки застосовують сексуальне насилля саме як метод ведення війни в небачених раніше масштабах – зокрема, для залякування, помсти чи "покарання" цивільного населення на окупованих територіях", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Лубінець додав, що сексуальне насильство застосовується до жінок, чоловіків, дітей та людей похилого віку.

"Офіс Генерального прокурора встановив, що вік постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, становить від 4 до 85 років. Для воєнних злочинців не існує ні статевих, ні вікових обмежень", - зазначив він.

Омбудсман також повідомив, що було зафіксовано випадки, коли окупанти мали наміри здійснювати сексуальні насильства над жінками з метою завдати їм психологічної травми, яка б підірвала їх бажання мати статеве життя у майбутньому та народжувати дітей.

"Росія вчиняє геноцид українського народу, однією з ознак якого є саме вжиття заходів, спрямованих на запобігання народженню всередині групи, через вчинення сексуального насильства. Російська Федерація використовує сексуальне насильство на українській землі як тактику геноцидної війни", - додав Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту. Скільки людей в Україні постраждали за час війни?

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    ХАМАС прийняв пропозицію США про припинення вогню в Газі

     • 93560 переглядiв

    У Харкові прогримів вибух

     • 100247 переглядiв

    Канада обіцяє понад 52 млн доларів допомоги Україні

     • 89157 переглядiв

    Новини по темі

    Період нових можливостей та спокус: гороскоп на 19 - 25 червня

     • 2245619 переглядiв

    У Міноборони підтвердили звільнення П'ятихаток

     • 346016 переглядiв

    Двоє поранених - наслідки обстрілів Харківщини

     • 815886 переглядiв

    Окупанти вбили ще одного жителя Донеччини

     • 816240 переглядiв