vidrazu-vynykli-paraleli-z-olenivkoiu-my-tse-vzhe-prokhodyly-lubinets-pro-reaktsiiu-kremlia-na-padinnia-il-76

"Відразу виниклі паралелі з Оленівкою. Ми це вже проходили" - Лубінець про реакцію кремля на падіння Іл-76

 • 42358 переглядiв

Швидка реакція кремля на збиття літака Іл-76 проводить паралелі з інцидентом в Оленівці, де російські війська обстріляли українську колонію, заявив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

 Реакція кремля щодо падіння літака "Іл-76" у бєлгородський області рф викликає паралелі з Оленівкою, де російські війська навмисно обстріляли колонію з українськими полоненими. Про це заявив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону, пише УНН.

"На мій погляд яскравим є випадок, коли рф заздалегідь запланувала інформаційну кампанію проти України. Бо мене дуже сильно здивувала такі швидкі реакції з боку рф. В мене відразу виниклі паралелі з Оленівкою. Таке ж саме намагання звернутись до наших стратегічних партнерів, у такий спосіб дискредитувати військову допомогу. У мене дежавю, ми це вже проходили", - розповів Лубінець.

За його словами, пропозиція влади провести незалежне розслідування є слушною.

Також Лубінець зауважив, що сьогодні планує направити відповідні запити  до ООН та до МКЧХ.

 "Юридична чітка реакція з боку України покаже, що ми не порушуємо Женевські конвенції як з військовополоненими так і з усіма громадянами, які знаходяться на території нашої держави, навіть якщо це росіяни", - вказав Лубінець.

Доповнення

Також Лубінець розповів, що Україна наразі не побачила жодних ознак того, що на російському літаку Іл-76, який розбився в бєлгородській області рф, перебувала велика кількість людей. 

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Радбез ООН проведе екстрене засідання щодо Іл-76

     • 29210 переглядiв

    У тимчасово окупованому Бердянську пролунав вибух

     • 27799 переглядiв