vidnovlennya-postavok-rosiyskoyi-nafti-do-yes-zaplanovano-na-sogodni

Відновлення поставок російської нафти до ЄС заплановано на сьогодні

 • 7340 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Поставки кондиційної російської нафти до Польщі по трубопроводу "Дружба", який забезпечує транзит нафти до Європи через Білорусь, Польщу і Україну, почнуться в понеділок, 20 травня. Через кілька днів нафта дійде до кордону Словаччини. Про це заявив напередодні міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"У нас йде нормалізація процесу відповідно до дорожньої карти. У понеділок почнеться прокачування нафти в бік Польщі. Що стосується південного напрямку, там теж йде нормалізація ситуації. Ми очікуємо, що протягом декількох днів кондиційна нафта надійде на кордон Словаччини", - сказав Новак.

Нафтопровід "Дружба" забезпечує поставки нафти на білоруські НПЗ і її транзит до Європи через Білорусь, Польщу і Україну.

Раніше в українській компанії "Укртранснафта" заявляли, що забезпечення транзиту російської нафти українською територією відбуватиметься у стандартному режимі з 20 травня. Компанія підкреслила, що відновлює транзит нафти до ЄС згідно з погодженим усіма учасниками маршруту нафтопроводу "Дружба" графіком.

У середині квітня білоруський концерн "Белнефтехим" повідомив про різке погіршення якості нафти, що надходить з Росії по "Дружбі". У результаті низка країн припинили транзит і переробку російської нафти.

Джерело забруднення експортної нафти було виявлене на ділянці Самара - Унеча. У російській "Транснефти" заявили, що забруднення нафти в трубопроводі було навмисним. За фактом забруднення у РФ було порушено кримінальну справу. У СК РФ заявили, що "брудна" нафта була завантажена в нафтопровід для приховування розкрадань сировини.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський рушив до Верховної Ради з Маріїнського парку

     • 11935 переглядiв

    Українців попередили про погіршення погодних умов

     • 10027 переглядiв

    Суд у РФ розгляне апеляції щодо українських моряків

     • 10069 переглядiв

    Посол США Йованович завершує каденцію в Україні

     • 8306 переглядiв

    Голівудський актор Меттью Макконахі отримав атестат в 49 років

     • 12860 переглядiв

    В Єревані прихильники Пашиняна почали блокування судів

     • 8101 переглядiв