ukenru
vidmova-vid-rosiyskoyi-krivavoyi-nafti-ye-pershochergovim-zavdannyam-oleg-ustenko

Відмова від російської кривавої нафти є першочерговим завданням – Олег Устенко

 • 82352 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Відмова країн від російської нафти не призведе до зростання світових цін на неї, навіть якщо видобуток нафти значно не збільшиться, а це малоймовірно. Про таке розповів радник Президента України з економічних питань Олег Устенко в онлайн-інтерв’ю південнокорейському виданню MoneyS, передає УНН.

Деталі

Олег Устенко зазначив, що російський експорт сирої нафти фактично неухильно зростав після початку війни в Україні й минулого місяця сягнув 4,7 млн барелів, що є рекордним показником із часів пандемії COVID-19.

Цитата

"Путін тільки на нафті отримує 1 мільярд доларів щодня. Європейські країни навіть збільшили імпорт російської нафти", – сказав він.

Радник Президента звернув увагу на те, що, наприклад, Німеччина зараз має найбільші запаси нафти в історії, і, за словами німецького міністра енергетики, продовжуватиме імпортувати російську нафту.

Олег Устенко спростував твердження про те, що із запровадженням ембарго на російську нафту ціни на цей енергоносій у світі почнуть суттєво зростати.

"Деякі європейські країни побоюються, що може статися інфляція. Однак на ринку відбудеться швидка корекція, і ціни знову повернуться до прийнятного рівня. Причина, з якої я вважаю, що ціна на нафту впаде, полягає в тому, що на ринок надходитиме додаткова сира нафта з Латинської Америки та Близького Сходу", – пояснив радник Глави держави.

Африканські держави та деякі країни Близького Сходу почали готуватися до збільшення видобутку. Не виключено, що з пропозицією нафти на світовий ринок вийдуть Іран та Венесуела.

Нагадаємо

Нафта в Україні перетворюється на кров: у Фінляндії закликали ЄС відмовитися від енергетичного імпорту з рф.

Українські Національні Новини

Економіка