vidala-vorogu-tyazhkoporanenikh-ukrayinskikh-zakhisnikiv-suditimut-likarku-oftalmologa-z-mariupolya

Видала ворогу тяжкопоранених українських захисників – судитимуть лікарку-офтальмолога з Маріуполя

 • 447261 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Навесні минулого року під час захоплення окупантами маріупольської лікарні в реанімації знаходилось 7 військовослужбовців ЗСУ, яких медики для конспірації переодягнули в цивільне. Офтальмолог повідомила про них ворогу, в результаті чого українські захисники потрапили в полон. Лікарку судитимуть за держраду, пише УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року війська рф під час окупації міста захопили будівлі комунального некомерційного підприємства «Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполя». В цей час там перебували не менше 7 військовослужбовців ЗСУ. Аби приховати цей факт від окупантів, персонал медзакладу перевдягнув українських захисників у цивільний одяг.

Цитата

"Проте лікарка-офтальмолог відділення мікрохірургії ока, підтримуючи дії країни-агресора, під час проведення медичного обходу добровільно передала військовим РФ відомості про перебування тяжкопоранених та хворих військовослужбовців ЗСУ. Через дії обвинуваченої окупанти взяли захисників у полон, де їх піддали фізичним та моральним знущанням", - повідомляє Офіс Генерального прокурора в Telegram.

Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом держзради (ч. 2 ст. 111 КК України). Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорку маріупольської школи судитимуть за держзраду

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з президентами Чехії та Словаччини

     • 754277 переглядiв

    У Пакистані загорівся поїзд, семеро людей загинули

     • 282074 переглядiв

    Посівна-2023: 13 областей вже розпочали сіяти сою

     • 1757082 переглядiв