vid-40-do-50-kabiv-za-dobu-zastosovuiut-viiska-rf-po-prykordonniu-sumshchyny-ova

Від 40 до 50 КАБів за добу застосовують війська рф по прикордонню Сумщини - ОВА

 • 28119 переглядiв

Російські війська щодня застосовують 40-50 керованих авіабомб по прикордонних громадах Сумської області. Через загрозу обстрілів триває евакуація населення з прикордонної зони.

Від 40 до 50 КАБів за добу застосовують російські війська по прикордонних громадах Сумської області, повідомив в ефірі телемарафону у понеділок начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, пише УНН.

Ці дії ворога систематичні, і інтенсивність їхня сьогодні утримується у середньому за добу - від 40 до 50 КАБів, які вони застосовують в цілому по прикордонних громадах

- сказав Артюх.

Деталі

Зі слів Артюха, основна ознака ситуації на Сумщині протягом останніх днів – це авіаційні обстріли. Застосовуються керовані авіаційні бомби, в тому числі й нові модернізовані бомби, які вчора летіли на місто Суми. Також ворог почав застосовувати ФАБ-500 (північніше міста Суми), зазначив голова ОВА.

Ворог напередодні атакував Суми, поцілив у житловий квартал - МВА12.08.24, 12:17

"На жаль, вчора було 5 поранених серед цивільного населення, – зазначив очільник Сумщини. – Задля забезпечення безпеки населення прикордонних громад ми продовжуємо проводити заходи з евакуації. Станом на сьогодні у нас кілька варіантів і способів евакуації. Рік тому в липні ми оголосили евакуацію зі 115 населених пунктів 5-кілометрової зони. Сьогодні ця евакуація продовжується. Окрім того, ми оголосили обов’язкову евакуацію і примусову, яка стосується родин із дітьми Середино-Будської та Великописарівської громад".

Як проходить евакуація на Сумщині - поліція показала фото09.08.24, 13:31

Юлія Шрамко

Війна

Популярні

Новини по темі

Цьогоріч Україна активно нарощує експорт зерна - Reuters

 • 20465 переглядiв