ukenru
velika-britaniya-zapustit-plan-bez-obmezhen-dlya-rozmischennya-ukrayintsiv

Велика Британія запустить план "без обмежень" для розміщення українців

 • 177711 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Велика Британія запускає схему "Дім для України", в рамках якої будь-хто, хто розглядає можливість відкриття свого будинку для українських переселенців, може заявити про свою зацікавленість онлайн, заявив у понеділок міністр охорони здоров'я країни Саджід Джавід, передає УНН.

Деталі

Виступаючи в інтерв'ю BBC Breakfast, Джавід пояснив, що схема розміщення, яка має почати діяти в понеділок, є співпрацею з "рядом благодійних організацій на місцях", які сподіваються підтримати якнайбільше біженців, давши їм право залишатися протягом трьох років.

"Держсекретар Майкл Гоув виступить із заявою в парламенті пізніше сьогодні, в якому викладе деталі, і кількість людей, яких ми можемо підтримати, не обмежено", - повідомив Джавід.

"Я радий, що ми робимо це, тому що як країна ми дуже пишаємося тим, що пропонуємо притулок людям від воєн та конфліктів, і це правильно, що ми реагуємо таким чином", - додав він.

Джавід повідомив, що більш детальна інформація буде розкрита пізніше, але зауважив, що біженцям буде надано право на роботу та уроки англійської мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія спростила систему подання заяв на отримання візи для українських біженців

Українські Національні Новини

Новини Світу