vcheni-rozpovili-chim-nebezpechne-regulyarne-spozhivannya-chervonogo-myasa

Вчені розповіли, чим небезпечне регулярне споживання червоного м'яса

 • 15671 переглядiв

Деталі

Вчені провели глобальне дослідження, в якому взяло участь 80 тисяч людей.

У межах дослідження фахівці відслідковували зміни у споживанні червоного м'яса респондентами в період з 1986 до 1994 року і з 1994 до 2002 року, щоб побачити, чи регулярне вживання цього виду м'яса пов'язане з передчасною смертю. Зрештою з'ясували, що більш високий рівень червоного м'яса призводить до вищих рівнів смертності як серед чоловіків, так і серед жінок.

Зокрема, вчені встановили, що збільшення половини порції червоного м'яса на день було пов'язане з підвищенням ризику смертності на 10%.

"Це довгострокове дослідження — ще один доказ того, що, скоротивши споживання червоного м'яса та замінивши його на інші білкові продукти або велику кількість цільного зерна та овочів, ви зможете в рази знизити ризик передчасної смерті", — коментує результати дослідження професор Франк Ху.

Він також додав, що найбільш здоровим раціоном харчування для сучасної людини є середземноморська дієта, яка дасть змогу збільшити тривалість життя.

Довідка 

Червоне м'ясо — всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, зокрема яловичина, телятина, свинина, ягнятина, баранина, конина та козлятина.

Фахівці радять замінити червоне м'ясо на біле (курятину, індичатину).

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    єПідтримка: українці витратили мільярд гривень на книжки

     • 13050 переглядiв

    Сайт Міністерства оборони України не працює

     • 77800 переглядiв

    ООС: на Донбасі окупанти тричі порушили "тишу"

     • 17494 переглядiв