vashington-neodminno-vidreaguye-v-razi-sprob-rf-aneksiyi-novikh-teritoriy-posol

Вашингтон неодмінно відреагує в разі спроб рф анексії нових територій – посол

 • 198111 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Цілком можливо, що росія намагатиметься анексувати нові території України. Проте США неодмінно надасть відповідь в разі цього. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомила надзвичайна і повноважна посол США в Україні Бріджит Брінк, передає УНН.

Цитата

«Ми бачили, як це було у Криму в 2014 році. І здається, вони використовують ту ж методичку. Ми бачимо, що в Херсоні та інших частинах України, які зараз окуповані Росією, намагаються видавати паспорти, вимагати російську мову в школах та адміністраціях, встановлювати проксі-лідерів у цих адміністраціях. Це обурливо, і не відповідає міжнародному праву. Тож наша позиція полягає в тому, щоб водночас привертати увагу до цього і переконатися в тому, що наші партнери і союзники про це знають, а потім вжити кроків, якщо Росія все ж вирішить це зробити», – повідомила Брінк.

Деталі

Вона додала, що США і надалі продовжуватимуть накладати санкції проти проксі-посадовців і вживати інших заходів, які в майбутньому не дозволять коли-небудь визнати подібну анексію.

Нагадаємо

Підконтрольна кремлю влада тимчасово окупованого Херсону заявила про підготовку у місті псевдореферендума про «приєднання» до московії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Донбасі загинув польський доброволець, боєць ММА

     • 130683 переглядiв

    Ірак подав до ООН скаргу на Туреччину

     • 178308 переглядiв