vandalizm-u-krimu-okupanti-pereorali-perepeline-pole-z-chervonoknizhnimi-roslinami-zmi

Вандалізм у Криму: окупанти переорали Перепелине поле з червонокнижними рослинами — ЗМІ

 • 431669 переглядiв

Цитата

“Пишу з цього приводу звернення в різні інстанції, на жаль, поки що призупинити знищення первозданної природи бухти Капсель не вдається, незважаючи на всі зусилля небайдужої громадськості. Ба більше, за моєю інсайдерською інформацією, сюди — на територію „Таврида.АРТ“ планують провести залізницю та збудувати тут залізничний вокзал”, — повідомила активістка Ольга Вечер.

Деталі

Перепелине поле було буфером, який захищав місцеву природу від негативного антропогенного впливу.

Б'ють на сполох і кримські екологи. В інтерв'ю “Крим.Реалії”, заступник голови кримської республіканської асоціації “Екологія і світ” Андрій Артов повідомив, що забудова цієї території знищить не тільки рідкісні види рослин, а й порушить існуючу екосистему. Адже бухта Капсель — це місце скупчення птахів і дельфінів.

До того ж, за даними кримського еколога, на ділянках, де росіяни розгорнули будівництво, глинистий ґрунт і схилова зона. Усі витівки з розриттям та будівництвом призведуть до того, що можуть розпочатися зсуви ґрунту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Кримського мосту рф зводить нові бар'єри для захисту від морських дронів — супутниковий знімок

Додатково
Бухта Капсель входить до охоронної зони пам'ятки природи “Мис Меганом”. З приходом окупаційної влади на півострів у 2019 році, росіяни частину території заповідника позбавили охоронного статусу. Після чого ці території передали в оренду під арт-кластер російського молодіжного руху “Таврида-АРТ”. Капітальне будівництво стартувало на початку 2021 року.

Згідно з останніми даними “Крим.Реалії” від усієї площі пам'ятника природи вцілів тільки південно-східний кут біля мису Меганом.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Російський гральний бізнес досі працює в Україні – ЗМІ

     • 384530 переглядiв

    Китай і Сербія підписали угоду про вільну торгівлю

     • 304074 переглядiв

    Україна планує прискоритися із розмінуванням – Шмигаль

     • 231987 переглядiв

    Версальський палац знову евакуювали "з міркувань безпеки"

     • 248635 переглядiв