ukenru
vaks-prodovzhyv-oboviazky-suddi-verkhovnoho-sudu-kniazievu-sap

ВАКС продовжив обов'язки екс-голові Верховного суду Князєву - САП

 • 22787 переглядiв

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) продовжив обов'язки, покладені на колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва, якого звинувачують в отриманні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, до 28 травня 2024 року.

Судді подовжили строк дії обов'язків, покладених на колишнього голову, суддю Верховного суду Всеволода Князєва до 28 травня. Про рішення затверджене колегією суддів ВАКС 28 березня повідомили у САП, передає УНН.

Суд продовжив дію обов'язків, покладених на колишнього голову Верховного Суду 28 березня 2024 року колегія суддів ВАКС розглянула та частково задовольнила клопотання прокурора САП про продовження дії обов'язків, покладених на колишнього голову Верховного Суду, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України). Термін дії обов'язків продовжено до 28.05.2024 включно.

– повідомили у САП.

Деталі

У прокуратурі нагадали, що за рішенням ВАКС на обвинуваченого покладені процесуальні обовʼязки, у тому числі: не відлучатися з території України без дозволу детектива, прокурора та суду, утримуватись від спілкування зі свідками у справі, здати на зберігання до ГУ ДМС у м. Києві свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, а також носити електронний засіб контролю.

Зауважимо, що 6 лютого поточного року за клопотанням керівника САП Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Князєва від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності.

Контекст

Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує Князєва в одержанні 1,8 млн доларів неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, він отримав гроші через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

Обвинувальний акт стосовно колишнього голови Верховного Суду скеровано до суду 4 березня. Нині у цій справі триває підготовчий розгляд. Наступне засідання призначено на 22.04.2024.

Справа Князєва: суд залишив у силі вирок ексголові Верховного Суду за оренду квартири за $100011.03.24, 20:44 • [views_0]

Нагадаємо

У січні колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву суд продовжив запобіжний захід до 29 березня, але зменшив заставу застави з 20 млн грн до 18,168 млн грн.