v-zsu-ta-mo-zaprovadzheno-vzhe-301-standart-nato-shche-sim-standartiv-aliansu-dodano-do-zavershennia-roku

В ЗСУ та МО запроваджено вже 301 стандарт НАТО: ще сім стандартів Альянсу додано до завершення року

 • 47904 переглядiв

У листопаді-грудні 2023 року Збройні сили України впровадили ще сім стандартів НАТО, зосередившись на таких сферах, як військово-морський зв'язок та якість пального, досягнувши загалом 301 стандарту, інтегрованого в оперативну сумісність з НАТО.

Сили оборони України продовжують реформи, впроваджуючи стандарти НАТО для взаємосумісності із державами-членами організації Північноатлантичного договору

Упродовж листопада-грудня 2023 року у Міністерстві оборони та Збройних силах України запроваджено ще сім стандартів НАТО, зокрема підготовки Військово-Морських Сил зі зв’язку.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Міністерство оборони України.

Навігаційно-гідрографічна підтримка, вимоги до якості палива, підготовка ВМС: запроваджено ще сім стандартів НАТО. Сили оборони України продовжують курс на реформи, аби відповідати стандартам взаємосумісності з державами-членами НАТО. Протягом листопада-грудня 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних Силах України запроваджено ще сім стандартів Альянсу

- ідеться у повідомленні.

Розповідається, що запроваджені стандарти стосуються навігаційно-гідрографічної підтримки, ведення бойових дій, якості пально-мастильних матеріалів, підготовки Військово-Морських Сил зі зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожа атака дронів: на Київщині уламки пошкодили три будинки

Довідково

Міністерстві оборони та Збройних Силах України запроваджено вже 301 стандарт НАТО, а саме:

181 – в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти Альянсу);

116 – в ініціативному порядку, що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства.

Згідно інформації відомства, в Альянсі діє загалом - 1135 стандартів. Таким чином, в Міноборони та ЗСУ вже запроваджено понад чверть від загальної кількості (26,5%).

Нагадаємо

Міністр оборони України Рустем Умєров допускає, що наступного року Збройні сили України зможуть звільнити окупований півострів Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина ув'язала схвалення заявки Швеції на вступ до НАТО із закупівлею винищувачів у США.

Популярні

Новини по темі

Херсон під ударом армії рф, вибухи чути у середмісті - МВА

 • 34721 переглядiв