ukenru
v-yes-ozvuchat-personalni-sanktsiyi-proti-rosiyi-klimkin

В ЄС озвучать персональні санкції проти Росії - Клімкін

 • 10418 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. У понеділок, 18 лютого, в ЄС обговорять введення персональних санкцій проти Російської Федерації. Про це заявив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуваючи в Мюнхені, передає УНН.

“Всі вже розуміють, що просто домовлятися про щось з Росією вже за визначенням неможливо. Це завершено, з точки зору того, що потрібно вибудовувати чітку стратегію протидії. Звичайно це санкції, вони дуже символічні. На засіданні міністерстві закордонних справ Європейського Союзу ви почуєте від Федеріки Могеріні персональні санкції”, - зазначив Клімкін.

Він наголосив, що на цьому засідання ЄС обговорять реальний план підтримки України щодо окупованих територій Донецької, Луганської областей та Криму.

“Для мене головне, і я не жартую, що на цьому засіданні буде обговорюватись реальний цілеспрямований план щодо підтримки і українського Донбасу, і українського Півдня. Мій данський колега, після відвідин Маріуполя, буде готувати коротку відповідь і на основі цього розпочнеться внутрішнє обговорення і в Європейській комісії і в європейських структурах, що можна зробити дуже швидко, розуміючи ступінь російського втручання у вибори, при цьому на усіх рівнях і президентських, і місцевих, розуміючи, що Росія може маніпулювати і маніпулює виборами” – додав міністр.

Він також зазначив, що обговорюватимуться питання як підтримати Україну за рахунок інфраструктурних проектів та за допомогою проектів спрямованих на розвиток людського капіталу.

Раніше УНН повідомляв, у ЄС узгодили санкції за інцидент на Азові проти восьми осіб.

Українські Національні Новини

Політика