v-uzhhorodi-u-cholovika-pid-chas-hry-u-futbol-stalasia-raptova-zupynka-sertsia-yoho-reanimuvaly

В Ужгороді у чоловіка під час гри у футбол сталася раптова зупинка серця: його реанімували

 • 12760 переглядiв

Футболіст втратив свідомість через зупинку серця під час гри в Ужгороді, але його життя врятував лікар спортивної медицини, який проводив штучне дихання та дефібриляцію до приїзду швидкої допомоги.

Під час гри у футбол в Ужгороді на полі біля школи один з гравців раптово знепритомнів через зупинку серця. Завдяки блискавичній реакції та професійним діям вдалося врятувати його життя, повідомили на сторінці Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги у Facebook, пише УНН.

Деталі

"На полі біля ЗОЗ № 19 грали хлопці у футбол. Раптом один з гравців зупинився, голосно закричав і впав на землю. Інтуїтивно зрозумівши, що це серцева проблема, я кинувся до нього. У чоловіка - раптова зупинка серця і дихання. Я негайно розпочав серцево-легеневу реанімацію, а люди навколо допомагали", – розповів лікар спортивної медицини Володимир Сабадош.

З його слів, одночасно зателефонували на 103. "Реанімаційні заходи проводили, ані на мить не зупиняючись, аж до самого прибуття "швидкої", - вказав лікар.

Бригада 103 прибула на виклик за лічені хвилини. Після трьох ін'єкцій адреналіну, двох розрядів дефібрилятора та інтенсивних реанімаційних заходів серце чоловіка почало знову битися, він задихав і прийшов до свідомості. Після стабілізації його доставлено до медичного закладу в Ужгороді. 

У Києві сталась масштабна ДТП за участі "швидкої": серед постраждалих - вагітна водійка легковика13.06.24, 18:47 • [views_14676]

Юлія Шрамко

Спорт

Популярні

Новини по темі

Орбан назвав помилкою прагнення НАТО перемогти росію

 • 13736 переглядiв

На околицях Києва йде бойова робота по ворожому дрону - КМВА

 • 82189 переглядiв

Microsoft відкладає суперечливу функцію Recall для ПК Copilot+

 • 12346 переглядiв