ukenru
v-uryadi-doopratsyuyut-postanovi-schodo-pilgovikh-pozik-dlya-veteraniv-viyni

В уряді доопрацюють постанови щодо пільгових позик для ветеранів війни

 • 9902 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Сьогодні на засіданні Кабміну запропонувала доопрацювати два проекти постанов уряду, щоб забезпечити дотримання прав громадян. Один з них стосується затвердження порядку надання позики ветеранам війни та особам, прирівняних до них. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

За словами Денісової, запропонований Міністерством соціальної політики порядок може ускладнити надання та погашення позики, тому що у ньому нечітко виписано механізми отримання цієї пільги під час укладання договорів з банками.

"Проект, поданий Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, порушує право на житло певних категорій військовослужбовців. Оскільки в його тексті некоректно подано визначення осіб з інвалідністю з числа військовослужбовців", - додала омбудсмен.

За її пропозицією відповідним міністерствам надано доручення Прем’єр-міністра щодо доопрацювання спільно з Секретаріатом Уповноваженого вказаних проектів постанов уряду.

Нагадаємо, на житло ветеранам-переселенцям планують виділити ще 70 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика