v-uriadi-rozpovily-na-shcho-pidut-15-mlrd-yevro-vid-zamorozhenykh-aktyviv-rf

В уряді розповіли, на що підуть 1,5 млрд євро від заморожених активів рф

 • 44317 переглядiв

Euroclear обіцяє перший внесок 1,5 млрд євро з заморожених російських активів для України в липні. Кошти підуть на озброєння, ППО, снаряди та розвиток оборонно-промислового комплексу.

Україна розраховує на доходи від заморожених російських активів. Euroclear обіцяє перший внесок 1,5 млрд євро з заморожених російських активів для Україні в липні. Кошти підуть на озброєння, ППО, снаряди та розвиток ОПК. Про це повідомив Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, передає УНН.

Міжнародний депозитарій Euroclear у Бельгії, де зберігається значна частина заморожених російських активів, обіцяє зробити перший внесок майже 1,5 млрд євро вже цього місяця. Кошти підуть на закупівлю найнеобхіднішого озброєння, ППО, артилерійських снарядів та на розвиток нашого ОПК

- повідомив Шмигаль.

За його словами, Україна принципово наполягає на тому, що надалі всі російські активи на Заході мають бути конфісковані та спрямовані на відновлення й оборону України.

Доповнення

Бельгійський депозитарій цінних паперів Euroclear повідомив, що здійснить перший платіж обсягом 1,55 млрд євро від доходів з арештованих російських активів до Європейського фонду для України в липні 2024 року.

У серпні ЄС виділить перші 1,4 млрд євро з заморожених активів на зброю Україні - Боррель 22.07.24, 20:38

Популярні

Новини по темі

Кабмін схвалив стратегію продовольчої безпеки України

 • 33917 переглядiв

Уряд затвердив початок та кінець навчального року в школах

 • 24241 переглядiв