v-ukrayini-zrobili-krok-do-zaprovadzhennya-novogo-mekhanizmu-opodatkuvannya-tyutyunu

В Україні зробили крок до запровадження нового механізму оподаткування тютюну

 • 24312 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. На позачерговому засіданні народні депутати прийняли за основу законопроект № 5179 щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів. Рішення підтримали 268 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Проєкт закону розроблено з метою забезпечення належних надходжень до бюджетів місцевого самоврядування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах”, - йдеться у пояснювальній записці.

Деталі

Законом передбачається змінити механізм справляння акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Зокрема, пропонується перенести на виробників та імпортерів обов’язок сплати 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, який на сьогодні сплачують суб’єкти роздрібної торгівлі.

При цьому виникає необхідність перегляду механізму зарахування та розподілу надходжень акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, між відповідними бюджетами місцевого самоврядування з метою збереження належних їм надходжень акцизного податку, які вони отримують за діючою системою оподаткування.

Додамо

Раніше Кабінет міністрів України дозволив наносити марку акцизного податку на упаковку рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Екс-головам ФІФА та УЄФА висунули звинувачення у шахрайстві

     • 17037 переглядiв

    Вийшов новий трейлер "Морбіуса" з Джаредом Лето

     • 18437 переглядiв

    В Україні унормували прискорену реєстрацію препаратів від COVID-19

     • 13998 переглядiв

    Facebook відключить систему розпізнавання обличчя

     • 14151 переглядiв

    Стали відомі дати проведення основної сесії ЗНО-2022

     • 17535 переглядiв

    Таліби заборонили використання іноземної валюти в Афганістані

     • 21076 переглядiв

    Директор ЦРУ Бернс зустрівся у Москві з головою Ради безпеки РФ

     • 24708 переглядiв