ukenru
v-ukrayini-tsogo-roku-prodovzhitsya-programa-teplikh-kreditiv

В Україні цього року продовжиться програма "теплих кредитів"

 • 17141 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. У 2020 році програма "теплих кредитів" працюватиме. Про це заявили у пресслужбі Держенергоефективності, передає УНН.

"Держенергоефективності уклало договори про співпрацю ще із двома банками - Укргазбанком та Укрексімбанком - щодо реалізації програми "теплих кредитів" у 2020 році", - повідомили у відомстві.

Зокрема вказано, що у 2020 році Укргазбанк надаватиме "теплі кредити" фізичним особам - на енергоефективні заходи у приватних будинках, а також на придбання твердопаливних котлів; ОСББ – на утеплення багатоповерхівок. Своєю чергою, як вказано, Укрексімбанк забезпечить видачу "теплих кредитів" сім’ям, які планують впровадити енергоощадні заходи у приватних будинках.

Також вказано, що раніше Держенергоефективності та ПриватБанк уклали договір про співпрацю щодо реалізації програми "теплих кредитів" у 2020 році.

У результаті учасники програми, як зауважили в Держенергоефективності, отримають із державного бюджету відшкодування:

  • 20% суми кредиту – на твердопаливні котли (35% - для субсидіантів);
  • 35% - на утеплення індивідуального житла;
  • від 40% до 70% - для ОСББ.

"Водночас, звертаємо увагу усіх позичальників на необхідність дотримання впровадженого карантину та турботи, в першу чергу, про власне здоров’я. Зокрема, банками запроваджено умови для мінімізації соціальних контактів та рекомендовано використовувати дистанційні канали обслуговування", - відзначили у відомстві.

Як повідомляв УНН, 2020 року на "теплі кредити" в Україні пообіцяли до 1,2 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка