v-ukrayini-otsifruvali-arkhivi-derzhkomisiyi-de-zafiksovani-zlochini-natsistiv-v-period-okupatsiyi-kiyeva

В Україні оцифрували архіви держкомісії, де зафіксовані злочини нацистів в період окупації Києва

 • 9776 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" оцифрував архів Надзвичайної державної комісії, де зафіксовані злочини нацистів в період окупації Києва. Він буде презентований восени. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Меморіального центру.

"Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" в рамках проекту "Імена" оцифрував архів Надзвичайної державної комісії з виявлення злочинів та збитків, які були нанесені нацистським режимом мешканцям Києва та Київської області в період окупації 1941-1943 років", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документи будуть вперше оприлюднені онлайн на новій платформі Меморіального центру "Бабин Яр", яку презентують вже восени.

"Частина архіву зберігається у Державному архіві Київської області. Меморіальний центр "Бабин Яр" оцифрував вже близько 6 тисяч цих архівних документів. Зокрема, були оцифровані акти 11 справ. Кожен акт містить інформацію про склад комісії, особисті дані постраждалого, інформацію про свідків та матеріальні збитки. В окремих документах зафіксовані факти загибелі рідних від рук нацистів. Серед іншого там є дані по злочинах у Бабиному Яру та Дарницькому концтаборі", - додали у повідомленні.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з членами наглядової ради фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" щодо будівництва меморіалу у Києві.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд хоче спростити доступ до електронних віз

     • 12034 переглядiв

    Кабмін змінив керівника Державної митної служби

     • 21090 переглядiв

    У КМДА розповіли про урочистості до Дня Незалежності

     • 14922 переглядiв