v-ukrayini-nemaye-defitsitu-bazovogo-naboru-produktiv-minagropolitiki

Оптові ціни на курячі яйця впали на 10% – Мінагрополітики

 • 286547 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону повідомив, що в Україні оптові ціни на курячі яйця знизилися на 10%, передає УНН.

Цитата

"Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай – ціни впали. Так само зараз виник дисбаланс з ціною на яйця, спричинений кількома факторами ( низький попит відбувся влітку, однак багато українців повернулося додому з-за кордону). Виробники яєць заклали суттєве збільшення поголів’я, але цей процес триває до 5 місяців. Наразі оптові ціни знизилися на 10%. А при відновленні поголів’я курей-несучок ціна повернеться до економічно обґрунтованої", – сказав Висоцький.

Додамо

За даними Мінагрополітики, станом на 27 жовтня динаміка цін на яйця з початку вересня 2022 року зросла з 29,91 грн за десяток в середньому по Україні до 62,01 грн. Водночас найбільший приріст був 7 жовтня до ціни, зафіксованої 30 вересня.

Нагадаємо

У Мінагрополітики повідомили про домовленість з виробниками яєць щодо стримання цін на продукт – перші обіцяють допомогти з ресурсом та цінами кормів, а другі – збільшити поголів'я курей-несучок та обсяги виробництва яєць.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Оптові ціни на курячі яйця впали на 10% – Мінагрополітики

     • 286547 переглядiв

    Чи потрібно готуватися до щеплень: МОЗ дало роз'яснення

     • 451207 переглядiв

    Окупанти та фсб грабують будинки виселених жителів Херсона - ОП

     • 247863 переглядiв

    Понад 80% українців бачать Україну в ЄС через 10 років – опитування

     • 354547 переглядiв

    В Україну прибули системи NASAMS та Aspide - Резніков

     • 391696 переглядiв