ukenru
v-ukrayini-dadut-zakonodavche-viznachennya-feldyegerskogo-zvyazku

В Україні дадуть законодавче визначення фельд’єгерського зв’язку

 • 22311 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Верховна Рада України на засіданні у вівторок прийняла за основу проект закону № 3821 про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок". Рішення підтримало 305 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Деталі

Рішення приймалось без обговорення.

Проектом закону пропонується внести зміни до статей 1 та 2 Закону України “Про поштовий зв’язок” у частині закріплення основних термінів “фельд’єгерський зв’язок” та “відомчий фельд’єгерський зв’язок у складі Збройних Сил України”, а також конкретизації діяльності у сфері надання послуг відомчого фельд’єгерського зв’язку у складі Збройних Сил України.

Так, зі слів авторів законопроекту, на сьогодні Законом України “Про поштовий зв’язок” не врегульовано повною мірою питання, що стосуються діяльності фельд’єгерського зв’язку в частині приймання, обробки, перевезення та доставки відправлень, що містять інформацію з обмеженим доступом, користувачам у системі МОУ в мирний час та особливий період.

Відповідно до законопроекту:

- “відомчий фельд’єгерський зв’язок у складі Збройних Сил України — приймання, обробка, перевезення та доставка (вручення) відправлень, що містять інформацію, яка становить державну таємницю та/або службову інформацію, користувачам у системі Міністерства оборони України в мирний час та особливий період”;

- “фельд’єгерський зв’язок (урядовий фельд’єгерський зв’язок, відомчий фельд’єгерський зв’язок у складі Збройних Сил України) — складова частина поштового зв’язку України, призначена для приймання, обробки, перевезення та доставки (вручення) відправлень, що містять інформацію, яка становить державну таємницю та/або службову інформацію, окремим категоріям користувачів”.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні Рада підтримала в першому читанні проект закону № 4409 про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства.

Українські Національні Новини

Політика