v-ukraini-zatverdyly-perelik-kanaliv-dlia-perekydannia-vody-u-malovodni-rehiony

В Україні затвердили перелік каналів для перекидання води у маловодні регіони

 • 23314 переглядiв

Кабмін затвердив список каналів державного значення для водопостачання посушливих територій. Рішення сприятиме інвестуванню та фінансуванню водогосподарських об'єктів, а також захисту Закарпаття від паводків.

У вівторок, 6 серпня Кабінет Міністрів України схвалив перелік каналів державного значення, якими забезпечується перекидання води у маловодні регіони. Про це заявили у Міндовкілля, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що проєкт реалізовують в рамках реалізації Закону України "Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель".

Затвердження даного переліку забезпечить інвестування та додаткове фінансування державним водогосподарським об’єктам для їх експлуатації, проведення планово-запобіжних ремонтів, проєктування та будівництва водогосподарських систем та об'єктів комплексного призначення

- пояснили у Міндовкілля. 

У відомстві додають, що друга частина рішення Уряду стосується внесення змін у перелік водогосподарських організацій Закарпатської області, згідно з яким п’ять міжрайонних управлінь водного господарства області залишаються у сфері управління Держводагентства.

Це рішення забезпечує захист регіону від шкідливої дії вод, що включає у себе роботи з берегоукріплення та протипаводкові заходи, що є реалізацією функції держави із захисту населення та територій

- підсумовують у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Нагадаємо

Навесні завершили будівництво магістрального водогону довжиною 77,9 км від Запоріжжя до Марганця.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі