v-ukraini-vydaly-pershi-litsenzii-malym-vyrobnykam-kraftovoho-alkoholiu

В Україні видали перші ліцензії малим виробникам крафтового алкоголю

 • 17929 переглядiв

Міністерство аграрної політики видало перші дві ліцензії на виробництво спиртових дистилятів малим виробникам. Це стало можливим завдяки спрощенню процедури отримання ліцензій для малого бізнесу.

В Україні видано дві перші ліцензії на виробництво спиртових дистилятів та спиртних напоїв. Їх отримали малі виробники з Одеської та Київської областей. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що можливість ліцензувати виробництво малі підприємці отримали після прийняття Урядом постанови, яка спрощує отримання ліцензії на виробництво. Наприклад, малі виробники отримали право подавати замість атестата виробництва декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів вимогам законодавства, яка зареєстрована Держпродспоживслужбою.

Постанова прийнята на виконання Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб'єктами малого підприємництва".

До прийняття нормативних актів, крафтовий сегмент спиртних напоїв в Україні, був відсутній або функціонував в тіні через складну регуляторну базу. Тепер виробники мають можливість створити свою власну справу та переробити сільськогосподарську продукцію у продукцію з доданою вартістю, яка матиме попит на внутрішньому і зовнішньому ринках,

- йдеться у повідомленні.

Нагалошується, що крім цього, це дає підґрунтя для розвитку напоїв з особливими якостями та характеристикам, які можуть бути зареєстрованими як географічні зазначення та стати візитівкою нашої країни, стимулюватиме розвиток гастротуризму в Україні.

Закарпатське вино отримало офіційне географічне зазначення31.05.24, 17:37

Популярні

Новини по темі

У Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

 • 34383 переглядiв