v-ukraini-rozrobliaiut-adaptyvni-kostiumy-dlia-poranenykh-biitsiv-minoborony

В Україні розробляють адаптивні костюми для поранених бійців - Міноборони

 • 20392 переглядiв

В Україні розробляють адаптивний костюм для поранених військовослужбовців, який дозволить швидко переодягатися або звільнятися від одягу у стабілізаційних пунктах чи госпіталях. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони України.

Деталі 

У відомстві пояснюють, що такий одяг забезпечить оперативний доступ медичного персоналу до лікувальних маніпуляцій.

Зазначається, що основною особливістю адаптивного одягу є зручність використання липучок. Костюми передбачаються в декількох розмірах та зростах, з можливістю розширення для використання апарату Ілізарова під час лікування.

Одяг виконаний у нейтральних тонах, має вільний крій та включає натільну білизну (шорти, майка) та повсякденний варіант (фуфайка з короткими та довгими рукавами, штани). Адаптивні костюми розраховані як на чоловіків, так і на жінок.

Зараз кілька моделей українських виробників знаходяться на етапі доопрацювання і будуть тестуватися в практичних умовах у ході військово-дослідних випробувань

- заявили у Міністерстві оборони України.

"Укрзалізниця" впроваджує новий сервіс для родичів поранених військових 11.06.24, 21:28

Доповнення

Проєкт, як заявили у Міноборони, здійснюється Головним управлінням розвитку матеріального забезпечення спільно з представниками Збройних сил, українськими виробниками та волонтерами. Мета інновацій  – забезпечити поранених військовослужбовців якісним та зручним одягом після евакуації з поля бою до стабілізаційних пунктів або госпіталів.

Технічне завдання було визначене Тилом командування Сил логістики ЗС України з урахуванням рекомендацій військових медиків та волонтерів.

Нагадаємо

Міністерство оборони України підписало меморандуми про співпрацю із п'ятьма громадськими організаціями, що працюють у сферах тактичної медицини і реабілітації поранених бійців.

Популярні

Новини по темі