v-ukraini-dozvolyly-inozemnym-kompaniiam-otrymuvaty-dozvoly-na-budivelnu-diialnist

В Україні дозволили іноземним компаніям отримувати дозволи на будівельну діяльність

 • 23950 переглядiв

Уряд дозволив іноземним компаніям отримувати дозволи на будівельну діяльність в Україні без ліцензії. Це дасть змогу польським компаніям облаштовувати пункти пропуску на українсько-польському кордоні.

Кабмін дозволив іноземним компаніям отримувати дозволи на будівельну діяльність на території України. Зокрема, дасть змогу представництвам польських компаній здійснювати роботи з облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Про це УНН повідомляє з посиланням на Мінреінтеграції.

Сьогодні Уряд ухвалив рішення щодо надання можливості іноземним компаніям та організаціям, які діють на території України через відокремлені підрозділи та постійні представництва, набувати право на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів

 - йдеться в повідомленні.

Відповідні зміни вносяться до постанови КМУ № 314 від 13 березня 2022 року.

Повідомляються, що вони стосуються будівництва об’єктів, які належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) класами наслідків.

Право на будівельну діяльність надаватиметься шляхом безоплатного подання до органу ліцензування декларації про провадження господарської діяльності без необхідності отримання ліцензії на будівництво об’єктів. Відповідна норма діятиме на час воєнного стану

- зазначається в повідомленні.

Проєкт акта розроблено Мінекономіки на виконання протокольного рішення спеціальної наради під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Також повідомляється, що ухвалення цього акта дозволить удосконалити нормативно-правове регулювання діяльності іноземних компаній в Україні. Зокрема, дасть змогу представництвам польських компаній в Україні здійснювати роботи з облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Такі роботи заплановані в межах реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги від 9 вересня 2015 року.

На заході України розширять залізничне та автомобільне сполучення з країнами-сусідками30.07.24, 14:41

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 57867 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 61836 переглядiв

Новини по темі

Цьогоріч "Нафтогаз" збільшив видобуток газу на майже 10%

 • 14544 переглядiв