v-rosii-nova-stratehiia-ne-povertaty-praktychno-nikoho-lubinets-pro-polonenykh-ukraintsiv

"В росії нова стратегія - не повертати практично нікого": Лубінець про полонених українців

 • 32748 переглядiв

росія взяла на озброєння нову стратегію неповернення українських військовополонених та цивільних заручників, щоб створити соціально-політичну напругу в Україні, заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

В росії з'явилася нова стратегія - не повертати практично нікого. Водночас, кремль намагається через родичів військовополонених та цивільних заручників створити соціально-політичну напругу всередині України, виходячи з ними на зв'язок та розповідаючи, що Київ нібито не зацікавлений у поверненні своїх громадян. Таку думку висловив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець на полях міжнародної конференції "Свобода або страх", передає кореспондент УНН.

Немає станом на зараз інструментарію, який змусить в майбутньому без бажання росіян щось змінити, повернути цивільних заручників та військовополонених

- сказав Лубінець.

На його думку, у росії з'явилися нова стратегія, як придушити супротив цивільного населення на окупованих територіях.

"Щодо цивільних заручників, то, на мій погляд - це нова стратегія росіян придушити цивільне населення на тимчасово окупованих територіях. Тобто всі хто потенційно можуть робити супротив росії на окупованих територіях.російська федерація станом на зараз, на мій погляд прийняла для себе нову стратегію - не повертати практично нікого", - розповів Лубінець.

За його словами, росіяни використовують родичів полонених для створення соціально-політичної напруги в Україні.

"Вони виходять на зв'язок з родичами, як цивільних заручників, так й військових й намагаються розповісти їм, що: ми готові повернути всіх, насправді Україна не хоче забирати. Ми вам пропонуємо виходити на акції протесту, блокуйте дороги. Це зафіксовані факти, які відбуваються кожного дня. Таким чином, на мій погляд рф намагається через родичів військовополонених та цивільних заручників створити соціально-політичну напругу в середині нашої держави

- зазначив омбудсман.

Доповнення

На російських пропагандистських каналах планується запустити хвилю дезінформації про причини призупинення обмінів військовополоненими. 

Починаючи з літа, фактично росія заморозила обміни військовополоненими. Причиною може бути спроба росії таким чином розхитати українське суспільство

Президент Володимир Зеленський заявив, що дуже часто обмін військовополоненими з росією відбувається не дуже публічно, іноді обмін стається прямо на полі бою.

Анна Мурашко

Війна

Популярні

Новини по темі

Уряд спростив встановлення міні-ТЕЦ

 • 37885 переглядiв