v-oon-zaiavyly-pro-vysoku-ymovirnist-toho-shcho-v-okhmatdyt-vluchyla-rosiiska-raketa

В ООН заявили про "високу ймовірність" того, що в "Охматдит" влучила російська ракета

 • 25503 переглядiв

Моніторингова місія ООН вважає, що атака на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві, ймовірно, була спричинена безпосередньо російською ракетою, а не ракетою, збитою українською протиповітряною обороною.

Моніторингова місія ООН в Україні вважає, що удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві був завданий російської ракетою. А втім, остаточного висновку зробить не можуть. Про це журналістам заявила голова моніторингової місії ООН Даніель Белл, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Аналіз відеозапису та оцінка, зроблена на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня зазнала прямого влучення, а не була пошкоджена внаслідок перехоплення системи зброї

- заявила Белл.

Вона додала, що її команда в Україні, яка відвідала місце трагедії 8 червня, не може дійти остаточного висновку, однак, вважає, що ракету, ймовірно, запустила Росія.

За її словами, ситуація потребує подальшого розслідування.

На території "Охматдиту" завершили аварійно-рятувальні роботи: двоє загиблих та 32 поранених09.07.24, 11:40

Контекст

У росії масований ракетний удар по Україні 8 липня назвали відповіддю москви на таки України по енергооб'єктах росії. У міноборони рф спростовували заяви про влучання по цивільних об'єктах, зокрема лікарні "Охматдит" у Києві. 

Згодом російське МЗС та Кремль заявили, що в "Охматдит" влучила українська ракета протиповітряної оборони.

Нагадаємо

У Національній поліції України заявили, що масована ракетна атака російських військ на українські міста 8 липня забрала життя 42 людей, серед яких четверо малолітніх дітей, травмовано 190 людей.

Популярні

Новини по темі

В Одесі було чутно вибух на тлі повітряної тривоги - мер

 • 18561 переглядiв