v-okupovanii-horlivtsi-krytychna-sytuatsiia-z-ekolohiieiu-tsentr-natssprotyvu

В окупованій Горлівці критична ситуація з екологією - Центр нацспротиву

 • 12861 переглядiв

В окупованій росіянами Горлівці, що на Донеччині, критична ситуація з екологією. Все  через місцевий хімзавод, який окупанти перетворили на могильник хімікатів. Про це заявили в Центрі національного спротиву, передає УНН.

Деталі

У Спротиві пояснюють, що в Горлівський хімзавод єдине в Україні підприємство, яке виробляло високоякісну вибухову речовину для спорядження боєприпасів та мононітрохлорбензол.

Проте відколи Горлівка опинилася в російській окупації, роботи з ліквідації могильника припинилися.

Концентрація смертельної отрути у ґрунтових водах тут перевищена у 150 тисяч разів!!!

- наголошують у Центрі нацспротиву. 

Проте окупанти вчергове обіцяють що горлівчанам стане легше дихати. Адже об’єкт потрапив у список проєкту "Генеральне прибирання", розробленого Мінприроди рф.

У Спротиві підкреслюють, що до 2014-го влада Горлівки встигла чимало і питання утилізації залишків виробництва на території ДХЗ поступово вирішувалося.

Тож загалом, якби кремль не розпочав війну, роботи з очищення могильника хімзаводу від шкідливих речовин уже давно було б завершено.

Нагадаємо

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росія скоїла в Україні понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів. Це призвело до забруднення ґрунтів, води та повітря.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі