v-minenerho-ne-prohnozuiut-zbilshennia-spozhyvannia-elektroenerhii-cherez-vidminu-litnoho-chasu

В Міненерго не прогнозують збільшення споживання електроенергії через відміну літнього часу

 • 15225 переглядiв

Заступник міністра енергетики заявив, що скасування переходу на літній час не вплине негативно на енергосистему України.

В Міненерго не прогнозують наступного року збільшення споживання електроенергії через скасовування літнього часу. Про це повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник в ефірі телемарафону, передає кореспондент  УНН.

Деталі

На запитання, чи рахувало міністерство енергетики прогнозований ефект для енергосистеми від скасування літнього часу, Колісник відповів, негативного ефекту не очікують.

Ми брали до уваги можливий вплив на енергосистему. Як і зазначав міністр енергетики, енергосистема не постраждає від скасування переходу часу, ситуація залишається стабільною і це ніяким чином негативно не вплине

- сказав він.

На уточнююче запитання, чи прогнозує він наступного року збільшення споживання через відміну літнього часу, Колісник сказав: "Ні".

Доповнення

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №4201 про скасування переведення часу в Україні з зимового на літній. Таким чином в цьому році українці в останню неділю (27-го) жовтня переведуть стрілки на зимовий час і далі вже переведення на літній час з 2025-го та далі не буде.

Деякі українці вважають, що введення зимового часу в Україні створить труднощі в синхронізації часу з європейськими країнами. Нардеп Володимир В'ятрович заявив, що ухвалений Верховною Радою закон про скасування літнього часу – це відверто шкідницький і антиєвропейський крок.

"По-перше, це рішення означає, що сонце влітку вставатиме ледь не о третій годині, а в жовтні темрява наставатиме ще під час робочого дня. По-друге, через це значно збільшаться витрати енергії, з якою у нас і так катастрофа і для економії якої і придумано літній час", - писав В'ятрович.

Відмова від переведення годинників: сомнологиня розповіла, як позначиться на українцях життя за "зимовим часом"17.07.24, 19:09

Популярні

Сили ППО вночі збили 35 із 39 "шахедів"

 • 59477 переглядiв

Politico: Угорщині загрожує паливна криза

 • 100094 переглядiв

Новини по темі

Окупанти атакували дроном чоловіка на Херсонщині

 • 27729 переглядiв