Так, за словами чиновниці, відповідальність у сфері забезпечення безпечності та якості продукції лежить на кожному окремому виробнику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше проблем щодо якості виникає з молоковмісними та м’ясними продуктами
“Держава має створювати законодавчі рамки, також регулювати та контролювати ці питання через відповідні інструменти. Але основна відповідальність в області забезпечення безпечності та якості продукції лежить на кожному окремому виробнику. І я рада бачити, що наші компанії, при чому не лише великі, а й малі та середні, починають все більше розуміти це. Вони орієнтуються в своїй діяльності на високі стандарти якості з самого початку, а саме з виробництва сировини”, — заявила О.Трофімцева.
Окрім того, заступник міністра зазначила, що в сфері безпечності продуктів харчування має застосовуватись принцип “розумного регулювання”, а не повної дерегуляції.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недобросовісний бізнес у змові з чиновниками перетворив внутрішній ринок продуктів на смітник
“Дотримання міжнародних стандартів вітчизняними аграрними виробниками та переробниками, а також відповідність української системи управління якістю та безпечністю продуктів харчування європейській, допоможуть нашим компаніям бути глобально конкурентоспроможними”, — зазначила вона.
О. Трофімцева додал, що напрямок адаптації української системи управління безпечністю та якістю аграрної та харчової продукції до стандартів ЄС є одним з пріоритетів роботи Міністерства.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами нардепа С.Тригубенка, припинити розквіт фальсифікату на ринку харчових продуктів без рейдів та перевірок не можливо.