v-dsns-vykryly-koruptsioneriv-yaki-stavyla-pid-zahrozu-bezpeku-krytychnoi-infrastruktury-ternopilshchyny

В ДСНС викрили корупціонерів, які ставила під загрозу безпеку критичної інфраструктури Тернопільщини

 • 29522 переглядiв

Служба безпеки України викрила у Тернополі корумпованих посадовців Державної служби з надзвичайних ситуацій на створенні загрози безпеці об'єктів інфраструктури через схеми "відкатів".

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему у головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, які ставила під загрозу безпеку об’єктів критичної інфраструктури в регіоні.  Про це повідомляє управління СБ України в Тернопільській області, пише УНН.

СБУ викрила корупційну схему в ДСНС, яка ставила під загрозу безпеку об’єктів критичної інфраструктури Тернопільщини

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Перевіряється причетність до протиправної діяльності понад 10 посадовців ДСНС. За даними слідства, вони одержували до 20% "відкату" з кожного договору на протипожежне обслуговування підприємств.

Для цього, співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича три  приватних підприємства, які виконують роботи протипожежного призначення. Потім, використовуючи службові повноваження, посадовці змушували підприємців укладати договори на одержання відповідних послуг виключно з підконтрольними їм фірмами.

Під час 19 обшуків правоохоронцями виявлено:

  • документацію та чорнові записи з доказами незаконної діяльності;
  • банківські карти, на які перераховували «відкати»;
  • близько 250 тис. грн, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

Одному із учасників схеми – головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям повідомлено про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру й іншим особам.

Забув задекларувати майно дружини на майже 13 млн грн: посадовцю ДСНС повідомили про підозру17.10.23, 15:09 • [views_230385]

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі