ukenru
v-avstriyi-posilyat-obmezhennya-dlya-nevaktsinovanikh-proti-covid-19

В Австрії посилять обмеження для невакцинованих проти COVID-19

 • 18929 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. В Австрії через стрімке поширенням COVID-19 посилять низку обмежень для невакцинованих громадян. Про це повідомляє УНН за даними The Local.

Деталі

На тлі зростання показників інфікування та госпіталізацій уряд Австрії вирішив посилити заходи щодо боротьби з COVID-19. 

Із наступної середи невакциновані громадяни мають носити маски FFP2 (респіратори) в магазинах другорядної важливості: в яких продають одяг, канцелярські товари тощо. Тим, хто пройшов повний курс вакцинації, маски в цих місцях можна не носити. Водночас ввели зміну, яка стосуватиметься як вакцинованих, так і нещеплених людей: в супермаркетах і громадському транспорті потрібно буде носити виключно респіратори. Наразі дозволено використовувати маски з тканини.

Окрім того, якщо протягом семи днів поспіль зайнято 15% ліжок у відділеннях інтенсивної терапії, невакцинованих людей не допускатимуть у нічні клуби і на масові заходи. Якщо протягом семи днів поспіль зайнято понад 20% місць у лікарнях, людей із тестом на антиген не пускатимуть у бари, ресторани, тренажерні зали та перукарні.

Також із 15 вересня тести на антигени будуть чинними лише 24 години, а не 48 годин як раніше.

Нагадаємо

Нещодавно канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що для повністю вакцинованих "пандемія закінчилася". Він пообіцяв вакцинованим австрійцям, що для них більше не буде нових локдаунів.

Українські Національні Новини

Новини Світу