ukenru
v-alzhiri-blizko-10-zhurnalistiv-zaareshtuvali-v-khodi-aktsiyi-protestu-proti-tsenzuri

В Алжирі близько 10 журналістів заарештували в ході акції протесту проти цензури

 • 9827 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Поліція Алжиру заарештувала близько 10 журналістів в ході протесту проти цензури. Про це повідомляє УНН з посиланням на інформаційне агентство Agence France Presse.

Повідомляється, що алжирська поліція заарештувала десяток журналістів, які взяли участь у мітингу в четвер у зв'язку з цензурою висвітлення протестів через балотування президента Абделазіза Бутефліки на п’ятий термін.

Як зазначається, близько ста журналістів, які працюють у державних та приватних ЗМІ, приєдналися до демонстрації в центральній частині Алжира через обмеження, які, за їхніми словами, були накладені керівниками ЗМІ на висвітлення протестів у країні, які почалися минулої п'ятниці.

Тисячі людей вийшли на вулиці Алжира проти рішення 81-річного Бутефліки балотуватися на президентських виборах 18 квітня. Протягом кількох днів державні і приватні телеканали, близькі до уряду, мовчали про протести.

Правляча партія FLN висунула Бутефліку кандидатом у президенти. Кілька політичних партій, профспілок та бізнес-організацій вже заявили, що підтримають його, і він, як очікується, легко виграє вибори, оскільки опозиція залишається слабкою та розділеною.

Нагадаємо, біля парламенту Албанії горіли шини. 

Українські Національні Новини

Політика