ukenru
uryad-zatverdiv-plan-rozvitku-sistemi-ekstrenoyi-medichnoyi-dopomogi

Кабмін затвердив план розвитку системи екстреної медичної допомоги

 • 20839 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні у середу, 29 січня, затвердив план реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, передає УНН.

"Уряд затвердив план реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги. Перший крок у цьому напрямку зроблено!", - написав Гончарук.

Окрім того, Гончарук розповів, що план розвитку системи екстреної медичної допомоги передбачає:

  • принципово новий алгоритм догоспітальної категоризації викликів екстреної медичної допомоги. Для цього маємо удосконалити діяльність диспетчерських служб;
  • нову модель розподілу посадових обов’язків між працівниками бригад екстреної медичної допомоги;
  • запровадження сучасних стандартів госпітальної допомоги пацієнтам в невідкладних медичних станах, а також забезпечення дотримання цих стандартів;
  • вдосконалення підходів планування реагування на надзвичайні події в частині міжвідомчої взаємодії, аналізу та прогнозування потужностей закладів охорони здоров’я.

Зазначається, що сьогоднішня система екстреної медицини "недосконала і не забезпечує вчасного, якісного та ефективного реагування".

"Ми не можемо більше дозволити собі втрачати життя наших людей через неефективну роботу державної машини", - зазначив Гончарук.

Нагадаємо, цього року в Україні побудуть 200 центрів екстренної медицини.

Українські Національні Новини

Політика