ukenru
uryad-doruchiv-zminiti-zakon-pro-derzhavne-oboronne-zamovlennya

Уряд доручив змінити закон про державне оборонне замовлення

 • 7424 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Кабінет міністрів України доручив Міністерству економіки, Міністерству юстиції, Міністерству оборони спільно напрацювати зміни і подати їх на наступному тижні на затвердження уряду до закону про державне оборонне замовлення. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Я даю доручення Міністерству економіки, Міністерству юстиції, Міністерству оборони спільно під керівництвом першого віце-прем'єра напрацювати за тиждень закон (щодо змін в законі про державне оборонне замовлення – ред.), на наступному засіданні уряду його ухвалити, піти в український парламент і попросити визначити цей закон як першочерговий, розглянути і прийняти", - зазначив Гройсман.

Його ініціатива з'явилась у відповідь на зауваження міністра оборони Степана Полторака щодо того, що для відкритості "Укроборонпрому" необхідний не стільки аудит, скільки зміни в законі про державне оборонне замовлення. Цей закон має визначати, яка інформація є таємною, а яка – ні. За словами Полторака, на сьогоднішній день Міноборони готове повністю відкривати питання, які не пов’язані з державною таємницею.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення зобов’язати "Укроборонпром" завершити переговори з аудиторськими компаніями і розпочати аудит концерну за 10 днів.

Українські Національні Новини

Політика