uriad-skhvalyv-zakonoproiekt-pro-zakhyst-viiskovykh-vykryvachiv-koruptsii

Уряд схвалив законопроєкт про захист військових-викривачів корупції

 • 17878 переглядiв

Кабмін схвалив законопроєкт, який надає право військовослужбовцям, у разі виявлення можливих фактів корупційних правопорушень, надсилати повідомлення про це до уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції. Також, згідно із законопроєктом, військовий має право на свій розсуд вибирати канали повідомлення про можливі факти корупції. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Схвалено проект Закону "Про внесення змін до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України щодо забезпечення гарантій захисту та прав військовослужбовців, які повідомили про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України "Про запобігання корупції". Законопроєктом пропонується внести зміни до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, якими надати право військовослужбовцям, у разі виявлення можливих фактів корупційних або повʼязаних з корупцією правопорушень, інших порушень ЗУ "Про запобігання корупції" надсилати повідомлення до уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції

- написав Мельничук.

Також пропонується надати право військовослужбовцям з числа викривачів вільного обрання каналів повідомлення про можливі факти корупційних або повʼязаних з корупцією правопорушень, інших порушень ЗУ "Про запобігання корупції", та привести окремі положення Дисциплінарного статуту Збройних Сил України у відповідність до положень ЗУ "Про національну безпеку України".

Рада підтримала створення Центру рекрутингу іноземців для ЗСУ17.09.24, 14:50

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Донеччині скоротять подачу води: список населених пунктів

     • 9896 переглядiв

    Рада схвалила реформу митниці: що передбачається

     • 23214 переглядiв

    Щороку в Україні всиновлюють близько тисячі дітей - Жолнович

     • 9651 переглядiв