upts-mp-vidmovilasya-pereymenuvatisya-popri-rishennya-sudu

УПЦ (МП) відмовилася перейменуватися попри рішення суду

 • 417478 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Конституційний суд України схвалив рішення про перейменування Української Православної Церкви (московського патріархату) і вказав, що її приналежність до рф відповідає нормам Конституції. У самій Церкві відкинули звинувачення.

Про це повідомляє УНН з посиланням на юридичний відділ УПЦ (МП).

Деталі

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов прокоментував рішення Конституційного суду, і сказав, що "відсутні будь-які законні підстави для перейменування УПЦ".

Цитата

«Конституційний Суд України визнав закон про перейменування конституційним. Водночас слід зазначити, що Рішення Конституційного Суду не зобов’язує Українську Православну Церкву змінити свою назву, воно лише стосується відповідності закону про перейменування Конституції України», — зазначив протоієрей Олександр Бахов.

Голова Юридичного відділу звернув увагу, що «в самому законі відсутня будь-яка згадка про Українську Православну Церкву».

«Статутні документи свідчать, що УПЦ зареєстрована відповідно до українського законодавства, її засновником є Собор УПЦ, її релігійний центр, як і всі органи управління, знаходяться в місті Києві. Тож всі спроби примусово застосувати цей закон до УПЦ збільшить випадки порушення права на свободу совісті та віросповідання в Україні», — підкреслив юрист.

Нагадаємо

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував рішення Конституційного суду щодо закону про зобов’язання УПЦ змінити назву. Він заявив, що церква не може ховати свою приналежність до московського патріархату.

Додамо

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням залишити Успенський та Трапезний собори Українській Православній Церкві.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    УПЦ (МП) відмовилася перейменуватися попри рішення суду

     • 417478 переглядiв

    США зіткнулися із проблемами у підтримці енергетики України

     • 432241 переглядiв

    Сніжна буря у США: кількість загиблих зросла до 64

     • 782163 переглядiв

    На Донеччині усі котельні,які працювали на газу, вимкнені

     • 331945 переглядiв

    Кремінна та Бахмут: Зеленський розповів деталі Ставки

     • 763254 переглядiв

    Мелоні запросила Зеленського до Риму

     • 397060 переглядiв