upts-mp-peredala-tserkvu-oleksandra-nevskogo-zapovidniku-khotinska-fortetsya

УПЦ МП передала церкву Олександра Невського заповіднику "Хотинська фортеця"

 • 687727 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Релігійна громада УПЦ МП передала ключі від церкви Олександра Невського Державному заповіднику «Хотинська фортеця». Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, пише УНН.

Цитата

«12 квітня 2023 року релігійна громада УПЦ МП добровільно передала ключі від Церкви Олександра Невського Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця» та підписала акт приймання-передачі (повернення) майна», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що церква св. Олександра Невського 1833-1834 рр. знаходиться на території заповідника та є складовою Комплексу споруд Хотинської фортеці.

До 31 грудня 2021 року церква була у користуванні релігійної громади парафії на честь святого князя Александра Невського Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви згідно з договором про безоплатне користування релігійною організацією культовими спорудами та іншим майном, що є державною власністю від 28 березня 2012 року.

«Договір з УПЦ діяв до 31 грудня 2021 року та не був продовжений. Понад рік церква була зачинена», - інформує МКІП.

Доповнення

Наказом Мінкульту новим в.о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» став Максим Остапенко - науковець, колишній директор Національного заповідника «Хортиця».

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Мера Полтави Мамая звільнили з посади - САП

     • 1206451 переглядiв

    КСУ перевірить конституційність "Харківських угод"

     • 585622 переглядiв

    Орбан назвав Україну "не існуючою у фінансовому сенсі країною"

     • 1177287 переглядiв