ukenru
ukrayintsi-kupili-cherez-diyu-viyskovikh-obligatsiy-na-ponad-80-mln-grn

Українці купили через "Дію" військових облігацій на понад 80 млн грн

 • 281697 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Військових облігацій на понад 80 млн гривень придбали українці через застосунок «Дія», повідомив під час брифінгу керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік, пише УНН.

Цитата

"Продано військових облігацій на більше ніж 80 мільйонів гривень. (...) То це більше ніж 80 тисяч державних облігацій", - сказав Банік.

Деталі

З його слів, саме доступність цього сервісу для великої кількості пересічних людей дає більше можливостей придбати їх через "Дію". "Як тільки є обстріли, завжди динаміка зростає. Це феноменальна історія з точки зору українських людей: як тільки є додаткова загроза, зростає кількість і донатів, і купівля військових облігацій", - зазначив Банік.

За його словами, "Дія" сама не продає військові облігації, є низка партнерів, які розміщують їх у застосунку. Банік також запевнив, що нові облігації будуть з’являтися в "Дії" і надалі.

Нагадаємо

З жовтня українцям дали можливість придбати військові облігації через "Дію". Кожна облігація має назву тимчасово окупованої території — Херсон, Мелітополь, Маріуполь та Крим. Згодом у застосунку "Дія" з'явилася військова облігація на честь Бердянська. Вартість однієї облігації — від 900 грн.

Українські Національні Новини

Економіка