ukenru
ukrayinskiy-sud-zablokuvav-ekstraditsiyu-do-polschi-gromadyanina-gruziyi

Український суд заблокував екстрадицію до Польщі громадянина Грузії

 • 7492 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Генеральна прокуратура України оскаржила ухвалу Районного суду у Києві, який скасував рішення про видання Польщі громадянина Грузії Мамуки К., підозрюваного у вбивстві в Лодзі 28-річної жительки цього міста. Про це поінформувала речниця Національної прокуратури Ева Бялік, передає УНН з посиланням на Польське Радіо. 

Ухвалу про екстрадицію Мамуки К. Польщі видав генеральний прокурор України, беручи до уваги клопотання про екстрадицію від польської сторони. Це рішення оскаржив адвокат грузина, підозрюваного у жорстокому вбивстві у жовтні 2018 року 28-річної жінки у Лодзі.

"Районний суд у Києві, розглядаючи скаргу на цю ухвалу, скасував оскаржуване рішення прокуратури", - повідомила прокурор Бялік. За інформацією, отриманою польською прокуратурою, рішення київського суду оскаржила Генеральна прокуратура України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін’юсті розповіли, коли проситимуть про екстрадицію Януковича

Нагадаємо, підозрюваного у вбивстві жительки Лодзі на сексуальному ґрунті 39-річного громадянина Грузії затримали на початку листопада 2018 року на одній з вулиць Києва. Мамуку К. від 28 жовтня розшукували на підставі міжнародного ордеру на арешт. Йому загрожує довічне ув’язнення.

У листопаді минулого року віце-міністр юстиції Польщі Лукаш Пєбяк підписав листа до генерального прокурора України, офіційно переказуючи клопотання лудзького окружного прокурора про екстрадицію грузина. Український суд на початку листопада арештував підозрюваного. "Згідно з угодою про екстрадицію, підозрюваного взяли під 40-денний арешт. Нині триває процедура, пов’язана із клопотанням про його екстрадицію. Якщо її підтримає суд, чоловіка привезуть до Польщі і з моменту перетину ним кордону його арештують та висунуть обвинувачення", - повідомив у листопаді минулого року речник Окружної прокуратури в Лодзі Кшиштоф Копаня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецького розбещувача дітей арештували для екстрадиції

Востаннє убиту 28-річну жительку Лодзі бачили в компанії невідомого чоловіка, що записали камери відеоспостереження на одній з лодзьких вулиць. За попередніми даними прокуратури, жінку вбили в одній з квартир у центрі міста. Її тіло знайшли у мішку в лісі на околицях Лодзі.

Розтин останків 28-річної жінки показав, що причиною її смерті були колоті рани на шиї. Підтверджено також сліди побиття.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП