ukrayinski-viyskovi-zavershili-kurs-pidgotovki-u-britaniyi-pid-kerivnitstvom-kanadskikh-instruktoriv

Українські військові завершили курс підготовки у Британії під керівництвом канадських інструкторів

 • 137556 переглядiв

Деталі

Навчання відбулися у рамках канадської операції UNIFIER у Великій Британії та британської багатонаціональної місії «ІНТЕРФЛЕКС».

Упродовж п’яти тижнів інструктори та інструкторки з Канади навчали українських новобранців базовим навичкам володіння зброєю, тактиці, медицині, патрулюванню, саперній справі тощо.

Настав час, коли військовим треба вертатися і ставати на захист Батьківщини. Усі представники Канади разом з міністром оборони зібралися для салютування автобусам, що прямували до України.

Доповнення

Під час свого візиту міністр Блер також зустрівся з керівником операції «ІНТЕРФЛЕКС» полковником Джеймсом Турстаном та представниками Збройних Сил України. Він відвідав полігон з окопами і особисто ознайомився з навчальними процесом українських новобранців під керівництвом канадійців.

Цитата

«Під час мого візиту до військового тренувального табору я на власні очі побачив, як Збройні Сили Канади навчають українських новобранців навичкам, необхідним для захисту суверенітету своєї країни. Канада та Сполучене Королівство разом підтримують Україну, яка бореться проти незаконного та невиправданого вторгнення Росії. Канада високо оцінює мужність і силу українців, і ми продовжуватимемо підтримувати їх всебічною військовою допомогою, яка необхідна для боротьби та перемоги», — сказав міністр Блер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 1000 українських морських піхотинців пройшли десантну підготовку у Британії і повертаються додому

Доповнення

З серпня 2022 року особовий склад Канади, дислокований у Великій Британії, вже підготував близько 2600 новобранців Збройних Сил України у співпраці з британською операцією «ІНТЕРФЛЕКС».

З початку 2022 року Канада виділила понад 8 мільярдів доларів допомоги Україні, зокрема понад 1,8 мільярда доларів військової допомоги.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові пролунали вибухи

     • 550220 переглядiв

    Загроза атаки ударними дронами — Повітряні Сили ЗСУ

     • 201965 переглядiв

    Сумщина: росіяни обстріляли дев’ять громад у прикордонні

     • 167442 переглядiв

    19 вересня: День народження смайла, Міжнародний день пірата

     • 387254 переглядiв